Ankomst til hotel Scala centralt i Bukarest. Der er om eftermiddagen arrangeret en guided rundtur i det glemte gamle Bukarest. Kl. 19:00 er der en kort briefing efterfulgt af middag på en gourmet restaurant og overnatning på hotel Scala
Om formiddagen er der en guidet tur til nogle af de interesanteste steder i Bukarest. Om eftermiddagen er der transfer til Equus Silvania i Sinca Noua. Afgang kl 16. Du bydes på velkomst drink og en gourmetmiddag om aftenen.
Efter middagen får vi en kort introduktion til ugen. Overnatning på Equus Sylvania i Sinca Noua.
Vi starter dagen med hjemmelavet morgenmad med masser af frugt og grøntsager fra egen have med hjemmelavet brød, smør, yoghurt, honning, skinke og bacon og æg fra egne høns. Starten på turen går langs Stramba højdedraget gennem gamle egeskov med en god chance for at se spor af dyreliv eller dyrelivet selv. Ved tilbagekomsten serveres en god frokost udendørs ved vores piletræs pavillon. Om eftermiddagen en grundig guidet rundvisning på gården med grøntsags- og urtehave og masser af de dyr, som de har på gården. Vi vil siden køre op til Magurice Hill i hest og vogn og nyde en sun-downer, mens solen går ned. Senere serveres lækker aftensmad på Equus Silvania. Overnatning på Equus Sylvania i Sinca Noua.
Nyd endnu en gang den lækre morgenbuffet. Derefter rider vi en tur på 2-3 timer igennem bakkerne og skovene i omegnen. Efter frokost kører vi en god halv times tid til Piatra Craiului National Park, hvor vi tager en let vandretur langs den spektakulære Zarnesti slugt. Tilbage igen sent på eftermiddagen kan du tilbringe et par timer i et skjul i skoven med gode muligheder for at observere vilde brune bjørne (valgfri ekstern service, 30 euro € ekstra). Gourmet middag tilbage på Equus Silvania.
Om formiddagen skal vi opleve lidt af Transsylvaniens lange og spændende historie. Vi kører i ca. 2 timer mod nord, indtil vi når middelalder byen Sighisoara, et af de kulturelle centre for de transsylvanske saksere (indvandrere fra Saksen i Tyskland). Sighisoara citadel er i dag det eneste beboede citadel i Europa. Om eftermiddagen fortsætter vi til landsbyen Viscri med sin berømte befæstede kirke (UNESCO World Heritage) fra tiderne omkring den tyrkiske invasion af Transsylvanien. Det er bare en grusvej, som leder os de sidste 10 kilometer til Viscri, et bosted for det tyske mindretal, grundlagt for 900 år siden. I 1990 var de fleste landsbyboere vendt tilbage til Tyskland, men et lille antal mennesker blev ved med at fortsætte deres traditionelle liv her i byen. På vej tilbage stopper vi ved en gammel befæstet kirke i en middelalder landsby, hvor vi skal nyde en gourmetmiddag. Tilbage på Equus Silvania for natten.
Morgenmad og derefter transport til landsbyen Halmeag, hvor hestene allerede venter. De næste dage vil vi bruge tiden her i Transylvanian Hills, Europas bedste rideland. Herfra starter vi på en 4 timers tur over bakkerne og igennem skovene i det omkringliggende område. Om eftermiddagen kommer vi til landsbyen Cobor, hvor Foundation Conservation Carpathia driver en 500 ha organisk "biodiversitets gård" med heste, kvæg og fritgående svin. Nogle af de forladte landsbyhuse er smukt restaurerede og bruges nu som gæstehuse. Gourmetmiddag serveres her til aften. Overnatning i Cobor guesthouse.
Efter god og velsmagende morgenmad går vi ud og kigger på gården med sit unikke koncept og besøger græsgangene og alle dyreindbyggerne. Vi vil også se rigt fugleliv og sjældne blomster. Vi vender tilbage til gæstehuset, hvor der serveres lidt frokost. Om eftermiddagen rider vi på græsklædte stier over enge og bakker omkring landsbyen Cobor. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Cobor og kan nyde endnu et velsmagende måltid om aftenen. Nat i Cobor guesthouse.
Efter morgenbuffeten starter vi ud på dagens ridt gennem de gamle egeskove, bakkerne og engene på det transsylvaniske taffelland. Omkring frokosttid kommer vi tilbage til landsbyen Halmeag, hvor vi tænder for grillen til en god, sen barbeque frokost.
Om eftermiddagen, omkring kl 14 er der transfer til Bukarest lufthavn.
Programmet kan ændres lidt efter sæsonen og vejrforhold.
Hent print-venlig PDF