Erfaring med heste og ridning

  • Vær realistisk om dine rideevner og -erfaring og din fysiske form
  • Vælg en tur, der matcher dine evner på hest – så får du mest udbytte af rejsen
  • Ring eller mail hvis du er i tvivl – vi kender rideturene og kravene og kan sammen med dig finde ud af, om det er den rigtige tur for dig

Riderejsen skal være en fornøjelse og en berigelse.

Man får størst fornøjelse af sin riderejse hvis evner og erfaring med ridning passer sammen med kravene og niveauet på den tur, som man gerne vil booke sig ind på. Vi udbyder riderejser til alle niveauer af ryttere, fra nybegynderen, der gerne vil lære at ride, til den meget erfarne trail rytter, der sætter pris på udfordrende og tempopræget ridning. Det er ikke noget krav, at du selv har hest eller at du går regelmæssigt til ridning. Men det er vigtigt, at du har et realistisk syn på egne evner på hest, at du ikke er bange for heste og at du er bevidst om, at ridning er en farlig sport, især hvis der ikke er overensstemmelse mellem de udfordringer man står over for og de evner man har.

Ridning er en udfordrende aktivitet og mange af vores rejser stiller store krav til rytterens fysik, finder sted i uvejsomme områder og klimaet er ofte i sig selv en udfordring. Der kan være langt til nærmeste læge eller hospital, selv om guiderne har førstehjælpsudstyr med og har de basale kundskaber on førstehjælp. Vær derfor realistisk i din bedømmelse af din fysik og din form. Har du et eksisterende medicinsk problem eller et handicap bedes du meddele os det, hvis det på nogen måde har betydning for din gennemførelse af turen. Du bedes ligeledes meddele ved booking, hvis du er gravid, da ikke alle vore ridesteder tillader gravide kvinder på turene af sikkerhedshensyn og hensynet til det ufødte barn. Skulle du blive gravid efter booking skal du ligeledes give os besked.

Vores fornemmeste opgave er at sikre dig en så god og sikker rideoplevelse som muligt, og derfor spørger vi ved bookning om dine rideevner og fysiske formåen. Med dine oplysninger kan vi tjekke, at der er overensstemmelse mellem det du mener at kunne og de krav, som der stilles på turen. Giver du fejlagtige oplysninger, risikerer du at ødelægge turen for både dig selv og andre deltagere og i værste fald kan du stå i den situation, at guiden af sikkerhedsgrunde nægter dig deltagelse i ridningen. Derfor beder vi om din realistiske bedømmelse af egne evner ved tilmelding. Det vil dels sikre, at vi kan vurdere om du vil få fuldt udbytte af den tur du har valgt og dels at ridestedet vil få informationen, så de kan finde en hest, der matcher dine evner og ønsker. Er du i tvivl så ring eller mail til os. Vi har et solidt kendskab til turene og kan sammen med dig finde ud af, om det er den rigtige tur, du har fundet frem til.

Vi har inddelt i 5 rideniveauer, som vi beder dig bruge i bedømmelsen af dine evner:

1: Begynder

Du er nybegynder, har aldrig eller kun sjældent siddet på en hest.

2: Novice

Du har redet, men for flere år siden eller du har taget lidt lektioner på en rideskole. Er ikke helt vant til omgangen med heste, men kan sidde op og af evt. med lidt hjælp. Er oftest ikke helt komfortabel med alle 3 gangarter: skridt, trav og galop. Har oftest redet meget lidt i terræn.

3: Øvet

Du behersker hesten rimeligt i alle gangarter, også i terræn. Du rider måske ikke regelmæssigt, men har gjort det tidligere og har nogen erfaring med ridning. Du rider måske regelmæssigt i ridehus.

4: God

Du kan ride forskellige typer heste i alle gangarter og i terræn. Kan klare dig selv med alt hvad der hører til, at sadle og sidde op. Rider regelmæssigt. Klarer 3-5 timer i sadlen i terræn og går ikke af vejen for lidt tempofyldt uderidt.

5: Erfaren

Du kan ride stort set alle typer heste, i alle gangarter. Du foretrækker måske de livlige og fremadgående heste. Du kan klare dig selv, med alt hvad der hører til at sadle og sidde op. Klarer lange dage i sadlen i terræn og går ikke af vejen for tempofyldt uderidt. Er i god form og vant til at ride også i vanskeligt terræn.