Hippo Tours CSS Sprite

Rideferie
Vinter trail
Program

Vinterhest og kultur trail - program

Vi rider en rute, der bringer os gennem områderne Libohova, Antigonea og Antigonea nationalparken, samt ved Drino floden og tilbage til stalden.

Det kræver en god og rimelig fysisk fit rytter.

Dag 1.

Planlæg din flytransport så du ankommer til Tirana lufthavn om formiddagen og ikke senere end kl. 13:00. Det giver tid til transfer og at kunne besøge Gjirokastra. Du bliver efter ankomst og bagageudlevering mødt af dine værter og transporteret i minivan til Gjirokastra. Det er en tur på 250 km og vil tage omkring 3-4 timer.

Du indkvarteres på et traditionelt hotel 10 minutters gang fra byens historiske centrum og efter du har frisket dig lidt op efter rejsen kan du spadsere lidt rundt i byens historiske centrum og den spændende nye bazar før middagen. Du kan også i byen besøge Enver Hoxha's hus (Hoxha var kommunistisk diktator i Albanien i mange år), byens slot og kirken og moskeen i den gamle bazar.

Middag serveres på god lokal restaurant og under middagen vil du få informationer om trailen og guiden vil spørge ind til dine ride erfaringer og dine ønsker for turen, så du kan få en passende hest, når turen starter efter en god nats søvn.

Dag 2.

Ridedag. 3-4 timer. Efter morgenmad på hotellet er der fordeling af heste.

Herefter rider vi ud gennem landskabet med retning mod landsbyen Libohova, beliggende ved foden af Bureto bjergene. Turen til Libohova er af middelsvær karakter og kombinerer bakkede landskaber, dale, små vandløb, klipper og flere gode galopper undervejs.

Efter at have sørget for hestene og indkvarteret dem ved en lille gård, hvor du også skal overnatte, bliver vi transporteret til centrum af byen (ca. 10 min.) for at spise frokost på en lille traditionel restaurant. Du kommer til at smage lokale retter, vin og Raki.

Om eftermiddagen vil vi tage dig på en længere gåtur til Libihova slottet, et Bektashi kult objekt med Ali Pasha's søster Shanisha´s grav. Det arkæologiske bevis som indikerer en meget gammel bosættelse som nåede sit højdepunkt i det 17. århundrede da byen Libohova blev et vigtigt handelscentrum.

Senere vil fodring og omsorg for hestene være en del af aftenadspredelsen.

Du indkvarteres hos en lokal familje på deres gård og vil blive serveret lækker lokal mad. Du er også velkommen til at deltage i fremstillingen af en lokal ret, sammen med familjen.

Dag 3.

Ridedag. Dagen i dag vil byde på en kortere ridetur på 3-4 timer.

Efter morgenmaden rider vi gennem bølgende bakker, Drinos dal og nogle få vandløb før vi klatrer op ad en stejl bakke for at nå Antigonea National Park, hvor vi stopper for et besøg. Antigonea blev bygget af kong Pyrrhus i 295 f.Kr. og opkaldt efter hans første kone Antigona, datter af kong Ptolemeus af Egypten.

Efter pausen rider vi endnu en time til stalden, hvor du kan nyde oplevelsen at slippe din hest fri på fold. En frokost følger i landsbyen tæt på stalden.

Du bliver indkvarteret på samme hotel i Gjirokastra, som du startede ud fra. Efter en kort pause, planlægger vi et besøg i den kolde krigs tunnel i Gjirokastra en bygning af det kommunistiske forsvars paranoia, som har en masse at fortælle.

Før middagen besøger vi en kunstmalers atelier og hører om lokal kunst, teknikker i forbindelse med maleri og installationer, samt mange af de traditionelle elementer, der er en del af hans arbejde. Ideologisk kunst under kommunismen vil være et af emnerne som kan diskuteres.

Middagen serveres på en lille lokal restaurant i den historiske bydel. En berømt iso-polyfonisk gruppe vil blive inviteret til at tale, synge og forklare om den komplekse rolle, som Iso-polyfoniske gruppemedlemmer spiller, under middagen. Syd Albansk Iso-Polyfoni er en UNESCO beskyttet verdensarv.

Dag 4.

Denne dag bliver meget anderledes.

Formiddagen er med fokus på besøg i nogle få meget vigtige kulturminder, der er placeret ved siden af ​​hinanden, over bakkerne ved siden af ​​Drino dalen. Den gamle paleo kristne kirke Peshkepia, et tidligere bispedømmecentrum i det 9. århundrede. Stedet selv har bevis for at være bygget helt tilbage fra det 3. århundrede.

Dernæst besøger vi Melani Bektashi klosteret. Vi planlægger en guidet tur med en bektashi præst inde i Sufi-bygningen som er placeret over ruinerne af en antik by, der menes at være Justinianopolis. Bektashisme er en islamistisk sekt, som har sit verdenscentrum i Albanien. Det religiøse sted er meget fredeligt og indbydende for udlændinge. Du vil blive introduceret til nogle af hovedkoncepterne på grundlag af bektashisme og regler i deres liv.

Senere besøger vi et andet religiøst monument, kirken Labova of the Cross i Labova, som også vil være vores frokoststop. Dette monument repræsenterer en af ​​de ældste kirker i Albanien. Sagnet fortæller, at det blev bygget af Justinian den Store i 554. Justinian giftede sig med sin kone Teodora ved det lille kapel i denne landsby, og kvinderne i landsbyen arvede hendes brudekjole i århundreder. Denne kirke er dekoreret med en gammel træikonostas fuld af blomster- og symbolsk dyrescener.

Efter frokost kører vi op ad Lunxherias bjerg og stopper ved Çajupis dal, i 1300 m's højde. En hyrdelejr, meget enkel men behagelig, som vil være din bolig for natten.

Før middag (hvis stadig dagslys) kan vi vandre rundt på skråningerne af bjergene, der omgiver dalen. Middag tæt på lejrbålet med masser af bjergmad, raki og vin.
Køretid: i alt 3 timer

Dag 5.

Efter morgenmaden og synet af den skønne solopgang, kører vi tilbage til Drino dalen og vil senere følge Vjosa floden for at nå de termiske bade i Benja i Pwrmet.

Langs med floden er der fantastiske menneskeskabte pools med varmt vand at synke ned i på en kold dag. Folk har været overbeviste i århundreder om vandets helbredende virkning. De fleste pools er væk fra alfarvej og i vintermånederne kan du have dem ret privat.

Kadiu broen er et monument bygget i 1760 i Ottoman perioden tilbyder et fantastisk vue over Langarica floden. Det er indgangsporten til kløfterne.I løbet af dagen vil der være chancer for at udforske dem på gåben eller ved at svømme!

Frokost får vi i Rosernes by, Pwrmet. Du vil specielt kunne nyde den lokale Raki og slik.

Senere kører vi til et afsides beliggende sted nær Ballaban landsbyen for at besøge endnu en unik gård, som vil være vores sted for natten og middag denne aften. Ejerne vil give en kort forklaring om, hvorledes de forlod bylivet og gjorde det muligt at udleve deres drøm langt væk fra alt. Der bydes på en speciel vinsmagning. Total ride tid: 3 timer.

Dag 6.

Denne morgen, efter en frisk tillavet morgenmad, vil vi starte med at ride til Gjirokastra og siden til Butrint, en UNESO verdensarvsbeskyttet arkæologisk park, via en udfordrende off-road vej. Rideoplevelsen vil være meget speciel og udsigten noget af det smukkeste på vores tur!

Små gemte landsbyer, gamle huse, snoede veje, ingen veje, små haver, nogle få dyr, gamle kirker og følelsen af at tiden er stoppet engang før i tiden, er hvad denne dags ridetur tilbyder.

Vi standser ved ruinerne af Leshnicas kirke og tager en kaffepause i landsbyen Cerkovica. En lokalkendt vil give os en kort presentation af hvordan de lever nu og hvordan det var tidligere, samt et indblik i, hvad de forventer af fremtiden.

Vi vil senere ride til Burtrint for at besøge den arkæologiske park. Den kan dateres tilbage til det 7. århundrede f.kr. baseret på den klassiske mytologi, hvor de forviste efter Trojas fald, flyttede til Butrint for at undslippe. Butrint blev oprindeligt en del af et område kaldet Epirus, og blev besat af grækere, romere, byzantinerne og venetianerne. Som et resultat tilbyder Butrint et væld af utrolige arkæologiske bygninger, herunder et godt bevaret teater, romerske offentlige bade indendørs, hvor der ligger et paleo-kristent dåbskapel og en 900-tals basilika. Helligdommen Asclepius, medicinens gud, ligger på en bakke eller "akropolis" og stammer fra det 4. århundrede.

Frokost indtager vi i Ksamil eller Butrint på en restaurant nær ​​havet med masser af fiskeretter tilberedt på lokal måde.

Om eftermiddagen rider vi til Saranda, en lille by, for at blive indkvarteret på et hotel ved havet. Før middagen besøger vi det lokale kunstgalleri og får en præsentation af lederen af ​​galleriet, en virkelig god maler. Middagen finder sted på en lille restaurant i Saranda.
Køretid: I alt 4 timer

Dag 7.

Ride dag. 5-6 timer.  Efter morgenmaden kører vi tilbage til Gjirokastra til stalden for endnu en ridedag. Dagens rute passerer gennem et landligt miljø; smukke stejle bakker, små dale, ophøjet atmosfære, traditionelt landbrug og dyrkning af jorden, vilde bushområder, små søer, mindre vandløb og klipper, gammel forsvarsværker fra kommunismens tid.

Udsigten over floden Drino, "Livets træ"  floden, forbliver til venstre for os under morgenturen. Drino er det vigtigste vandreservoir i området og en del af den gamle hedenske tro.

På din vej møder du ruinerne af slottet Santa Triada, der blev rekonstrueret i 1809-1810 af Ali Pasha, et strategisk punkt for at kontrollere alle middelalderlige karavane aktiviteter. Slotsruinerne blev brugt senere i socialismens tid til militære gøremål.

Vi stopper for en traditionel hjemmelavet frokost i landsbyen Dhoksat og vi har inviteret en lokal ekspert til at tale om karakteristika ved livet, traditionen, folklore, klædedragter og etnografi i området.

Turen tilbage til stalden om eftermiddagen, er den smukkeste del af turen, da landskabet tillader nogle udvalgte galopper og klatring op ad bakkerne er helt fantastisk.

Efter turen kører vi tilbage til Gjirokastra til det samme hotel du har boet på tidligere. Du kan tage en tur rundt i det historiske område inden afskedsmiddagen. Senere på aftenen kan vi tage en drink i en populær bar.

Dag 8.

Efter morgenmaden er der transfer tilbage til Tirana . 

Bemærk: Programmet kan ændres, hvis lokale forhold gør det nødvendigt.


Hent print-venlig PDF

Rejsedatoer

2024
Dato Pris
7. dec. -
14. dec.
8 dage
8.740 DKK
Book nu
21. dec. -
28. dec.
8 dage
8.740 DKK
Book nu
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring.
Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se Privatlivs- og Cookiepolitik
Nej tak
Accepter cookies
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

CookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Chat

__zlcmid - 1 år

Bruges af Zopim chatten til at identificere den besøgende på tværs af sider under en chat-session.

zte# - Slettes når browseren lukkes

Gemmer et Zopim Live Chat ID der genkender en enhed fra besøg til besøg og i løbet af en chat session.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.