Hippo Tours CSS Sprite

Ridning i grupper

Gruppestørrelse og god opførsel i grupper

Hesten er et stort dyr, et flugt dyr, og skal derfor omgås med omtanke og med hensyntagen til hestens natur.

På vore ture rider man som oftest i grupper, hvor antallet af ryttere normalt ligger imellem 4 og 8, i nogle tilfælde 10 eller 12. Dertil kommer altid mindst en guide, ofte to (en foran og en bagved) og somme tider tre. Erfaringen viser at en gruppe på 8 er styrbar for guiden og giver stor sikkerhed. Det giver basis for at lære såvel øvrige deltagere, som heste at kende.

Når man rider i gruppe med guide er der visse regler, man skal være opmærksom på.

 • Guiden er som kaptajnen på en båd – øverste myndighed, hvis ord er lov. Det gælder naturligvis også selv om guiden er en ”lille pige” på 18 år. Guiderne er trænede og udvalgte til jobbet. De har et indgående kendskab til hestene. De kender området, ved hvor man skal ride forsigtigt og hvor man kan gi’ den mere gas. De har som opgave at sikre, at turen er både fornøjelig og med størst muligt sikkerhedsniveau.
 • Guiderne er lydhøre over for rimelige ønsker, i det omfang det er muligt.
 • Lyt til og ret dig efter guidens instruktioner. De er ikke lavet for at genere dig, men for at sikre en god oplevelse for alle. Ethvert sted har sin måde at håndtere hestene på, det må man respektere.
 • Forventningerne til trail og tur hestene: Det er rigtigt gode heste, som kan deres metier. Du skal dog ikke forvente, at de kan gå den højere dressur. Det vil være ulykkeligt for både dig og hesten og misforstået, hvis du regner med at skulle kunne træne dressur med den undervejs på turen. De er skolede og lydhøre for dine signaler, men du må også regne med, at en hest som måske skal gå 4-8 timer på tur om dagen, behøver at strække sig og slappe af, når der skridtes. Udover at de selvfølgelig får visse pauser undervejs i større og mindre omfang, som det nu er nødvendigt.
 • Vil du gerne træne dressur eller spring kan du tilmelde dig en af vore glimrende specialture til anerkendte dressur og spring skoler
 • Overhal aldrig guiden! - med mindre det er aftalt
 • Hold behørig afstand til hesten foran, ca. 1 hestelængde. En hel del heste sparker ud, hvis hesten bagved kommer for tæt på. Det er heller ikke godt at sakke bagud. Sørg for at følge med og lad være med at ride ”elastik ridning” (= sakke bagud og trave op til de andre hele tiden)
 • Skift ikke pludselig bane i galop, tag hensyn til rytterne bagved
 • Lav ikke pludselige eller støjende bevægelser, f. eks. at kaste genstande (et kamera, noget frugt) til en medrytter eller at finde et regnslag frem (spørg først guiden om det er OK at tage evt. regnjakke på når du sidder på hesten, det samme gælder for at tage jakker af). Din hest bliver måske ikke skræmt, men en anden hest kan blive bange og sætte af
 • Tag hensyn til dine medryttere. Kom ikke ræsende og overhalende bagfra i galop, det vil skabe uro og måske animere andre heste til at ræse.
 • Ved krydsning af veje, såvel befærdede som mindre befærdede: Sørg for at være meget opmærksom, således at ALLE krydser vejen på samme tid! Heste er flokdyr og det vil skabe unødige faresituationer, hvis nogen holder sig tilbage og vil slippe biler eller andet forbi – er holdet begyndt at gå, skal der følges med over.

Om riderejser

Man får størst fornøjelse af sin riderejse hvis evner og erfaring med ridning passer sammen med kravene og niveauet på den tur, som man gerne vil booke sig ind på. 

Læs mere »

Rideerfaring

1: Begynder. Du vil gerne lære at ride
2: Novice. Let øvede og rustne ryttere
3: Øvede ryttere, mestrer i rimelig grad alle gangarter
4: Gode og saddelfaste ryttere
5: Erfarne og sikre ryttere, der mestrer alle terræntyper

Læs mere »

Vores service

Vi lægger stor vægt på, at din riderejse bliver en succes og en rigtig god oplevelse for dig.
Derfor tager vi lidt ekstra tid med bookingen for at sikre, at der er et match mellem ridestedets krav og dine ønsker 

Læs mere »